Hi, ik ben Miriam

In 2013 startte ik mijn blog met de volgende woorden:

“Oorverdoofend is het resultaat van vier jaar ploeteren in de wondere wereld van Bera-testen, ziekenhuizen, audiologen, logopedisten, klinische genetica, gezinsbegeleiders, peutercommuncatiegroepen, uren en uren aan gebarentaallessen, ontelbare taal- en ontwikkelingstesten, speciaal-onderwijs-inclusief-taxivervoer, van hot naar her rijden…en weer terug…en dat allemaal omdat wij gezegend zijn met twee lieve kleine dove kinderen.

Oorverdoofend is ook het begin van mijn wens om ervaringen te delen. Om te laten horen wat er toedoet en waar wellicht minder nadruk op zou mogen liggen. Hoe bijzonder of eigenlijk doodnormaal onze kinderen zijn. Wat communiceren nou eigenlijk écht is. En welke lessen je in een pressure cooker over je krijgt uitgestort in tijden van tegenslag, slecht nieuws en nog meer slecht nieuws. Maar Oorverdoofend gaat ook over intuïtie, doorzettingsvermogen, trots en overwinning, maar bovenal over verbinding. En wat mij betreft mag dat oorverdovend zijn!”

Inmiddels ben ik zeven jaar en talloze lessen en inzichten verder. Klaar voor Oorverdoofend 2.0. 

Je krijgt er zoveel voor terug. Echt.

Ook al zie je op deze website alleen maar vrolijke plaatjes (met liefde gemaakt trouwens, door de fantastische fotograaf (en buurvrouw ;)) Floor Mommers van Mommers Fotografie), ik ben de laatste die zal zeggen dat de afgelopen elf jaar een walk in the park zijn geweest. En toch, humor en positiviteit, in combinatie met een flinke dosis doorzettingsvermogen, zijn een goed recept gebleken.

De komst van mijn kinderen heeft op alle mogelijke manieren mijn toekomst gekleurd, maar daarin ben ik niet uniek. Dat doet het moederschap nou eenmaal met je. Wel heeft het extremere keuzes gevraagd en durfde ik grotere sprongen te wagen. Het heeft me uitgedaagd mezelf opnieuw uit te vinden. Een reis waar ik heel dankbaar voor ben.

Mijn ervaring van de afgelopen 11 jaar zet ik nu in in mijn werk. Ik werk met vrouwen ‘met een verhaal’. Veelal moeders. Vrouwen bij wie het leven er even tussendoor kwam. Vrouwen zoals jij en ik. Voelen dat ik daarin het verschil mag maken is ronduit geweldig.